Network Menu

Mottagare 2012

Sanna GibbsDet är med stor glädje som SWEA International under årsmötet i New York har utnämnt Sanna Gibbs till Sigrid Paskell-stipendiat 2012.

Ung operasångerska får Sigrid Paskell-stipendiet 2012

Så länge hon kan minnas har 26-åriga Sanna Gibbs sjungit – och hennes vägval har formats därefter.

På gymnasiet gick hon musikalprogrammet i Sandviken utanför hemstaden Gävle och började på musikalutbildningen i Stockholm 2008. Efter ett läsår tog sången en ny riktning när hon med hjälp av sin sångpedagog började sjunga opera. Hon ansökte och kom in på den förberedande utbildningen på Operastudio 67. Hösten 2011 påbörjade hon det treåriga operasångarprogrammet på Operahögskolan.

Stipendiet på USD 10 000 kommer hon att använda till att köpa studiematerial, men också till sånglektioner, master classes och workshops – och kanske även språklektioner.

– Nu vill jag få in grundtekniken. Sedan vill jag bara fortsätta att utvecklas och växa som sångerska. Jag skulle vilja jobba både här hemma och utomlands, säger Sanna Gibbs om framtiden.

Stipendiesumman är USD 10 000. Den officiella stipendieutdelningen kommer att äga rum i Stockholm i augusti 2012.

Sigrid Paskells stipendium inom Scenkonsterna 2012 – juryns motivering

Sanna Gibbs får utmärkelsen för sin lovande och mycket tilltalande sopranröst, välkontrollerade ton, eleganta framtoning och naturliga musicerande.