Network Menu

Mottagare 2016

SWEA International tilldelar Viktor Rydén, baryton, Sigrid Paskells Stipendium i Scenkonsterna 2016

Sångaren Viktor Rydén, som tidigt inriktade sig på klassisk sång, gick Grundskolan i Adolf Fredriks Musikklasser och därefter Södra Latins Gymnasium. Han bor i Stockholm och går sista året på Kungliga Musikhögskolans kandidatprogram i klassisk sång. Viktor har ett stort intresse av möjligheten att få studera vidare inom sin genre och siktar på att gå en masterutbildning i Tyskland.

Viktor har samarbetat med ett antal orkestrar i Stockholmsområdet och är flitigt anlitad i sakrala sammanhang. Han är dessutom en erfaren romanssångare med en bred repertoar av framförallt tyska lieder. Under våren framför Viktor Dominick Argentos sångcykel ”The Andrée expedition” och i sommar medverkar han i Don Giovanni på Drottningholms slottsteater.

Juryns motivering: Viktor Rydén är väldigt ung och alldeles i början av en musikalisk karriär. Han sjunger fint med en vacker röst som ännu bara är i början av en utveckling som bör bära långt. Trots sin ringa ålder har Viktor en märkbar insikt i sin sång och de sånger han framför. Han verkar förstå mycket av kompositörens intentioner.

Mer om Viktor Rydén

SWEA Internationals pressmeddelande om Sigrid Paskell stipendiet 2016

Viktor Rydén; Foto: Privat

Viktor Rydén; Foto: Privat

Lyssna på Viktor Rydén

”Deh vieni alla finestra”
Ur operan Don Giovanni av W. A. Mozart

”Wenn mein Schatz Hochzeit macht”
Ur Lieder eines fahrenden Gesellen av G. Mahler