Network Menu

Paskell stipendiet

SWEA International inbjuder alla medlemmar att skicka in förslag på kandidater till Sigrid Paskells Stipendium, som 2019 utdelas i instrumentalmusik.

Sigrid Paskell stipendium 2kolStipendiet ges ut inom scenkonsterna: sång, dans, teater, instrumentalmusik med en konstart i taget under en rullande fyraårsperiod.

Stipendiet avser unga lovande svenskor/ar i början av sin karriär.

Stipendiet utlyses inte utan en kommitté söker aktivt kandidater. Förslag kan även inkomma från individuella SWEA-medlemmar och avdelningar. Den föreslagna kandidaten får inte vara en Swea eller nära anhörig till en medlem i SWEA. Förslagsgivaren motiverar i skrift och med CD, DVD eller MP4 filer uppladdade till YouTube eller Vimeo.

Stipendiet är på US $10,000.

Nomineringsförslagen skall vara kommittén till handa senast 15 januari.

En jury utser stipendiat. Valet bekräftas av SWEA Internationals styrelse på årsmötet i april. Stipendiaten förväntas ge en enkel redovisning för hur stipendiet använts.

Föreslagen kandidat ombeds fylla i en bakgrundsdokument (i Word) och skicka tillbaka till nominerande förening/person, som fyller i blanketten och skriver in motiveringen. Alla förslag skickas automatiskt till Paskell kommittén. See nomineringsprocessen för detaljer.

Sofie Marin Haag, sammankallande
Sigrid Paskell kommittén


Nomineringsprocessen >>>